Recept toevoegen

In het onderdeel recepten kunt u instructies invoeren voor het maken van een gerecht, daarnaast zijn de benodigde ingrediënten en halffabricaten benoemd en de stappen om het gerecht te bereiden.

Om bij recepten te komen moet het volgende pad worden gevolgd:

Log in bij www.bestelbox.nl

Klik op de tab Menumanager

Klik op Recepten

Klik op het plusje om een nieuw recept aan te maken

U kunt de naam van het recept invullen.

Daarnaast kunt u invullen voor hoeveel personen dit recept bedoelt is.

Een categorie is in te vullen, dit maakt het overzichtelijker in het geval van veel halffabricaten. U kunt een bestaande categorie kiezen of u kunt kiezen om een nieuwe categorie aan te maken.

Bij recepten is het aan te raden om categorieën te gebruiken als "Lunch", "Hoofdgerecht", "Voorgerecht" en "Nagerecht".

U kunt daarna ingrediënten en halffabricaten toevoegen aan het recept, dit kunnen bestaande zijn, of ingrediënten en halffabricaten die u direct aanmaakt. Hoe dat precies gaat is hier voor ingredienten of hier voor halffabricaten te lezen.

Per ingrediënt of halffabricaat is op te geven hoeveel er nodig is, let op dat de eenheid daarvan is ingevuld die bij het ingrediënt of halffabricaat gebruikt wordt, zodat de prijs berekend kan worden (u krijgt hiervan een melding).

Wanneer de producten zijn toegevoegd zullen de allergenen ook zichtbaar zijn.

U kunt een foto toevoegen van het eindresultaat van het recept, deze wordt gebruikt in het overzicht.

Daarna zijn de instructies om het gerecht te produceren in te vullen.

Allergenen worden standaard ingevuld aan de hand van wat er is ingevoerd bij een gekoppelde ingrediënten.

Deze zijn te wijzigen door vinkjes te zetten achter de naam van het allergeen.

Wanneer deze kloppend zijn kunt u bovenaan op het kruisje klikken of naast het formulier.