Halffabricaat toevoegen

Halffabricaten zijn te gebruiken voor een deel van het recept dat vaak wordt gemaakt voor meerdere porties van een recept of voor meerdere recepten.
Hierbij kan gedacht worden aan deeg, beslag, basissaus, boter,  etc.

Om bij halffabricaten te komen moet het volgende pad worden gevolgd:

Log in bij www.bestelbox.nl

Klik op de tab Menumanager

Klik op Halffabricaten

Klik op het plusje om een nieuw halffabricaat aan te maken

U kunt de naam van het halffabricaat invullen.

Daarnaast kunt u de eenheden invullen die uit dit halffabricaat gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld: met dit halffabricaat kan 3 liter saus worden gemaakt of 3 porties deeg.

Een categorie is in te vullen, dit maakt het overzichtelijker in het geval van veel halffabricaten. U kunt een bestaande categorie kiezen of u kunt kiezen om een nieuwe categorie aan te maken.

Bij halffabricaat is het aangeraden om hier categorieën te gebruiken als "Sauzen", "Degen", "Beslag"

U kunt daarna ingrediënten en eerder aangemaakte halffabricaten toe voegen aan het halffabricaat, dit kunnen bestaande ingrediënten zijn of ingrediënten zijn die u nieuw aanmaakt, deze kunnen later gewijzigd worden. Hoe dat precies gaat is hier te lezen.
Van deze ingrediënten is een gewicht op te geven hoeveel er nodig is, let op dat dezelfde eenheid is ingevuld bij het ingrediënt zodat de prijs berekend kan worden(u krijgt hiervan een melding).

Wanneer de producten zijn toegevoegd zullen de allergenen ook zichtbaar zijn.

U kunt een foto toevoegen van het eindresultaat van het halffabricaat, deze wordt gebruikt in het overzicht.

Daarna zijn de instructies om het halffabricaat te produceren in te vullen.

Allergenen worden standaard ingevuld aan de hand van wat er is ingevoerd bij een gekoppelde ingrediënten.

Deze zijn te wijzigen door vinkjes te zetten achter de naam van het allergeen.

Wanneer deze kloppend zijn kunt u bovenaan op het kruisje klikken of naast het formulier.