Aangepaste besteltijden voor 1 klant instellen.

Wanneer 1 of enkele klanten beperkte leverdagen en/of levertijden hebben kan hiervoor een instelling gedaan worden.

Tip klik hier over uitleg als je de uiterlijke besteltijd voor alle klanten wil wijzigen.

Bij deze instelling kun je per klant aangeven wat de uiterlijke besteltijd voor deze klant dient te zijn. Ga hier voor naar de tab klanten en klik op instellingen

Daarna wordt het onderstaand scherm getoond.

Bij het bovenste deel kun je de leverdagen selectie box per dag in zijn geheel deactiveren. Dit kun je bijvoorbeeld voor Zondag doen als deze klant niet op zondag wordt uitgeleverd.

Bij het onderste deel (onder opmerking naar klant) kun je de leverdagen en tijden specifiek instellen:

Levertijd in dagen instellen

Wanneer er bepaalde afleverdagen zijn kan dit ingesteld worden bij de instellingen. Hierbij kan aangegeven worden voor wanneer er besteld moet worden om op de gekozen dag geleverd te worden. Daarbij geld de daarvoor ingevulde uiterlijke besteltijd ook.

Om een voorbeeld te geven voor wanneer er besteld moet worden staat er achter de dag ook een rekenvoorbeeld:

Hier wordt uitgelegd dat als er bij dinsdag 3 dagen ingesteld staat, er op zaterdag voor de ingestelde tijd (24:00) de bestelling binnen moet zijn, om uitgeleverd te worden op dinsdag.
Wanneer er 1 dag ingesteld zou staan bij levertijd in dagen zou de bestelling voor 24:00 op maandag ingediend moeten zijn om op dinsdag geleverd te worden.

Let op : Het is dus de bedoeling om terug te rekenen vanaf de dag waarbij de levertijd ingesteld wordt.

Om de levertijd in te stellen moeten de volgende stappen doorlopen worden:

• Selecteer de uiterlijke besteltijd en levertijd in aantal dagen, hou hierbij rekening achteruit te tellen zoals hierboven is uitgelegd.

• Rechts van het veld zal nu een melding weergegeven worden met een rekenvoorbeeld, controleer of dit klopt met de verwachting.
  • Klik op opslaan

Leverdagen uitschakelen

Wanneer je leverdagen uit wil schakelen zoals bijvoorbeeld in het geval van feestdagen, kun je de leverdag op niet bestelbaar zetten.

Dit kun je doen door achter de dag op "niet bestelbaar" te kiezen uit het dropdownmenu.

let op: je kunt maximaal 6 dagen van tevoren de niet bestelbare dag instellen, het geld namelijk voor de eerstvolgende van die dag.