Bestanden plaatsen op FTP

Om alle gegevens voor het bestelsysteem bij inONE te krijgen dienen er 2 handelingen te worden uitgevoerd:

1. Export van producten,prijzen,klanten, facturen
  2. Uploaden van export bestanden
  3. Inrichten XML import

Exports van producten, prijzen klanten en facturen maken in Bake-it

In de menu optie “Externe koppelingen – inOne” vind je verschillende export opties. Zie afbeelding hieronder.

De menu opties spreken voor zich. De volgende vensters zul je te zien krijgen als je op de menu opties klikt. Zie afbeeldingen hieronder.

Zoals je ziet dien je overal een koppeltabel in te geven behalve bij het exporteren van de prijslijsten. De koppel tabel is een soort tussentabel waarin alle inOne gegevens staan. Denk hierbij aan de artikelen, afleveradressen en debiteuren. De debiteuren worden gebruikt voor de facturatie (dit houd in dat bij het exporteren van de facturen, Bake-it alleen rekening zal houden met de debiteuren die in deze koppelingstabel staan, en de debiteuren die hier niet in staan, niet zal meenemen met de export van de facturen).
De afleveradressen in deze tabel worden gebruikt om de klanten naar inONE te exporteren. Bij het exporteren van de klanten zal hij dus alleen de afleveradressen meenemen die ook daadwerkelijk in deze koppeling staan.
En bij het exporteren van de artikelen, je raad het al, zal hij alleen de artikelen exporteren die in deze koppelingstabel ingevoerd zijn.
Het koppeltabel venster ziet er als volgt uit;

Als het goed is heeft men deze tabel al volledig ingericht om met dit systeem (en jullie systeem) te kunnen werken . Men kan in dit venster haar klanten, debiteuren en artikelen toevoegen al naar gelang. Vervolgens dient ze wel de bestanden opnieuw naar jullie  te exporteren om de nieuwe gegevens ook bij jullie bekend te maken.
Opmerking 1: Let op bij prijslijsten export dat selecties worden ingegeven bij het exporteren van de prijslijsten. Je dient hier namelijk een van t/m in te geven. Zo kan je zelf bepalen welke prijslijsten je exporteerd.
Opmerking 2: De prijslijsten export is de enige export die los staat van de koppelingstabel. Voor alle andere exports van inOne is deze tabel de basis. Hierin dien je alles aan te passen als er wijzigingen doorgevoerd moeten worden.

2 . Uploaden van export bestanden (versturen van export bestanden naar inONE)

Nadat u de exports (de CSV’s) heeft aangemaakt, dient u deze bestanden nog te uploaden naar de server van inONE.
U doet dit door via [Diverse – Externe Koppelingen - InOne] ‘InOne uploaden bestanden’ aan te klikken.
Nu krijgt u het volgende venster te zien;

U vinkt hier de bestanden aan die ge-upload moeten worden naar de inOne server. Vervolgens kiest u voor [Start].
Als u het volgende venster ziet zijn alle bestanden succesvol ge-upload.

Indien u het onderstaande venster ziet kan uw computer de server van inOne niet benaderen en zijn de bestanden niet verstuurd.

Bestanden plaatsen op FTP
Hieronder zal beschreven worden wat je moet doen om de bestanden te uploaden. Je dient wel eerst uiteraard de exports te draaien.
1. Je kiest voor “Externe Koppelingen –iInOne – inOne uploaden bestanden”
2. Nu krijg je het volgende scherm;

3. Hier selecteer je de bestanden doormiddel van op het mapje te klikken. Zie afbeelding hieronder. (de locatie van de bestanden is altijd Bake-it\Export\inOne)

5. Vervolgens vink je aan wat je wilt uploaden

6. En kies je voor start
Zoals je hieronder ziet heb ik met de huidige gegevens gewoon een bestand kunnen uploaden.

3 Order instelling BAKEIT – voor import xml orders.
Ga naar Diverse – Externe Koppelingen – INONE – INONE FTP instellingen

Richt het gedeelte in “Import Via FTP. Let op het Path: de root dir is een /
Orders worden opgehaald en NIET bij inONE in een processed map geplaatst