Export definitie Grootboek samenvatting vanuit inONE - Standaard formaat (XML)

Indien uw leverancier facturen aanbiedt aan inONE, en u de producten bij inONE gekoppeld heeft aan uw grootboeknummers*, dan kunt u de grootboeksamenvatting hiervan downloaden. Deze bestanden kunnen geïmporteerd worden in uw boekhoud systeem. Hieronder zal de standaard inONE grootboeksamenvattings export worden uitgelegd.

*Let op! u dient hiervoor de inONE grootboek nr module te hebben en de volledige grootboek structuur vast gelegd hebben bij inONE. Klik hier voor uitleg over het inrichten van de grootboekstructuur.  Indien u vragen of opmerkingen heeft dan kunt u contact opnemen met inONE via info@inone.nl

Vooraf

Opbouw van de export / import files is .xml -       In de invoice head worden de totaal bedragen van de factuur meegegeven -       In de Account sectie wordt de Bedrijfsnaam en het desbestreffende bedrijfs nr meegegeven en eventuele kostenplaats -      In de Creditor sectie wordt de Leveranciersnaam en het desbestreffende crediteur nr meegegeven -       In de invoice line sectie wordt per grootboek post het totaal bedrag met bijbehorend belastings percentage

Voorbeeld bestanden

Heeft u interesse in voorbeeld export bestanden? Klik hier om deze te downloaden.

Export methode

Vanuit de browser d.m.v. een factuur selectie en de knop exporteer samenvatting

Formaat

<fakturen>

<faktuur>

<faktuurheader>

<factuurnummer> 10092 </factuurnummer>

<factuurdatum> 28-04-2012 </factuurdatum>

<kortingspercentage> 0.00 </kortingspercentage>

<totaalbruto> 350.10 </totaalbruto>

<totaalkorting> 0.00 </totaalkorting>

<kortinginproductregels> 1 </kortinginproductregels>

<totalbtwhoog> 6.04 </totalbtwhoog>

// het totaal van alle BTW hoog

<totaalbtwlaag> 19.01 </totaalbtwlaag>

//het totaal van alle BTW laag

<totaalnetto> 375.14 </totaalnetto>

</faktuurheader>

<account>

//account informatie om welk bedrijf het gaat dit kan belangrijk zijn indien verschillende administratie voor verschillende bedrijven gehanteerd worden

<inoneaccountcode> MALL34 </inoneaccountcode>

<AccountCode> 100060 </AccountCode>

<AccountName> Malle Jan </AccountName>

<KostenplaatsCode> 1000 </KostenplaatsCode>

<KostenplaatsNaam> Bar </KostenplaatsNaam>

</account>

<crediteur>

<inoneleverancierscode> 9MIGB9 </inoneleverancierscode>

<crediteurcode> 100060 </crediteurcode>

<crediteurnaam> De Groot Grootverbruik </crediteurnaam>

</crediteur>

<faktuurregels>

<faktuurregel>

<grootboek>

<grootboeknr> 8512 </grootboeknr>

<grootboeknaam> inkoop tapas </grootboeknaam>

</grootboek>

<bedrag>

<totaal> 100.06 </totaal>// bruto bedrag

<btwpercentage> 6.00 </btwpercentage>

</bedrag>

</faktuurregel>

<faktuurregel>

<grootboek>

<grootboeknr> 8512&gt;3010 </grootboeknr> 8512&gt;

<grootboeknaam> Emballage </grootboeknaam>

</grootboek>

<bedrag>

<totaal> 150.00 </totaal>

<btwpercentage> 0.00 </btwpercentage>

</bedrag>

</faktuurregel>

<faktuurregel>

<grootboek>

<grootboeknr> 8512 </grootboeknr>

<grootboeknaam> Inkoop alcoholisch dranken </grootboeknaam>

</grootboek>

<bedrag>

<totaal> 100.04 </totaal>

<btwpercentage> 19.00 </btwpercentage>

</bedrag>

</faktuurregel>

</faktuurregels>

</faktuur>

</fakturen>