Afbeelding resize tool: VSO image resizer

U schiet uw productfoto's het liefst met de hoogst mogelijke resolutie. Dit is nodig voor wanneer u deze gaat uitprinten, voor het internet mag het allemaal iets kleiner. Om alle geschoten foto's wat sneller te verkleinen, gebruiken we een programma. Het programma dat we hiervoor gebruiken is "VSO image resizer".

Het programma is hier te downloaden.

Hoe het programma werkt, wordt hieronder beschreven.

Let op! Maak altijd een kopie van de map waarin de originele foto's staan. Mocht er iets misgaan tijdens het resizen (Verkleinen), heeft u altijd de originele foto's nog.

Wanneer u het programma opent, ziet dit er als volgt uit:

Omdat het om een gratis programma gaat, zal hij wel vragen om het te registreren, dit hoeft echter niet. U kunt klikken op "Doorgaan". Het programma zal wat functionaliteiten uitschakelen, dit is niet erg, deze hebben wij niet nodig.

Bovenin het scherm ziet u "Afbeeldingen (o)" en "Opties". Iets daaronder kunt u "bestanden" selecteren, of een "Map" aangeven. We gaan, nadat u een backup heeft gemaakt van de map, de map selecteren met daarin de foto's die u wilt verkleinen.

Wanneer u klikt op "Map" zal er een popup verschijnen, waarin u de desbetreffende map aan kunt geven.

U selecteerd de map en klikt vervolgens op "Ok"

Het programma zal hierna een overzicht tonen van welke foto's zich in de gekozen map bevinden.

Vervolgens klikt u op "Opties" om in te stellen, naar welk formaat de foto's geschaald moeten worden.

Onder "Profiel" staan al een x aantal voorgeprogrammeerde resoluties waar u uit kunt kiezen. Als voorbeeld hebben wij de resolutie genomen zoals hierboven staat afgebeeld.

De resolutie die wij u als inONE aan willen raden voor bestelbox is: 600x400 pixels. Dit komt mooi uit op ieder scherm, ook met wat lagere resoluties.

Let op! Kies bij actie de volgende optie; "Herschaal origineel". Het enige wat het programma vervolgens zal wijzigen is het formaat. Het programma zal niets aan de "Naam" van de foto wijzigen. De bestemming van de foto's zal met deze ingestelde actie altijd in dezelfde map als het origineel zijn. Daarom is het nogmaals belangrijk om van de originele map altijd een backup te hebben.

Wanneer alles goed is ingesteld, klikt u vervolgens op "Ok"

Het programma zal nogmaals vragen of u er zeker van bent, aangezien de actie niet ongedaan te maken valt.

Klik vervolgens op "Yes".

Zoals u ziet, zal het programma terugkoppelen naar u wat zij uitgevoerd heeft. In dit geval is er één foto verwerkt. Wanneer u nu dezelfde map opent als die u in het begin geselecteerd heeft om te verwerken, ziet u daar de verkleinde foto's staan.