Afbeelding resize tool: PhotoScape

Zoals er vaak wordt gezegd "Een foto zegt meer dan duizend woorden", een afbeelding bij uw producten toont in één oogopslag aan wat het product inhoud en zal het interessanter maken voor uw klanten deze producten te bestellen.

Om uw afbeeldingen zichtbaar te krijgen bij inONE moeten deze aangeleverd worden, voor het aanleveren kunt u kiezen de afbeeldingen te bewerken of van afmetingen te veranderen.
Door uw afbeeldingen te bewerken (Bijvoorbeeld de achtergrond wazig maken) kunt u uw product nog aantrekkelijker maken. Maar om het aanleveren sneller te kunnen maken, en zeker te weten dat de kwaliteit van uw foto's niet verminderd is het ook aan te raden de afbeeldingen naar de juiste afmetingen te zetten.

Hoe u uw afbeeldingen van formaat kunt aanpassen wordt uitgelegd in dit artikel.

Als eerste heeft u PhotoScape nodig, dit is een gratis stuk software wat u hier kunt downloaden.

Als u het programma opent krijgt u een menu te zien. Klik bij deze op "StapelWerk".

U krijgt nu een scherm te zien waar u links bovenin uw mappen structuur terug kan vinden.  Navigeer hier naar de afbeelding(en) die u wilt aanpassen, en sleep deze vervolgens in het grotere scherm in het midden.

Boven het grote scherm ziet u de naam(en) van het bestand(en). Als u op een naam klikt dan wordt die desbetreffende afbeelding zichtbaar.

Rechts van het grote veld ziet u een aantal opties in een balk staan, onder "Andere grootte" is een klein menu.

Klap de balk uit en kies voor de optie Stel breedte bij of Stel hoogte bij.

Om foto's aan te leveren bij inONE wordt aangeraden de lengte niet boven 400 pixels te laten komen, en de breedte niet boven 600 pixels. Binnen deze afmetingen kunt u alle afmetingen aangaan.

Als u nu rechts bovenin beeld klikt op "Zet alle foto's om" of "Zet gekozen foto om", ziet u een nieuw scherm open springen.

In dit scherm kunt u kiezen hoe de afbeelding wordt opgeslagen. Deze opties hoeven in principe niet aangepast te worden, wel raden wij u aan even te kijken naar de 'Opslagmap' bovenin de opties. Hier kunt u kiezen hoe de foto's zullen worden opgeslagen.

"Maak opslagmap aan onder eerst bewerkte foto" houdt in dat er maar één map wordt aangemaakt die bij uw bestaande foto's komt te staan. In deze map komen de bewerkte kopieën te staan die u zojuist heeft gemaakt.

"Maak opslagmap aan onder elke bewerkte foto" houdt in dat er per foto een apparte map zal worden aangemaakt met daarin de kopie.

"Sla op in aangegeven map" houdt in dat u door uw bestaande afbeeldingen kunt gaan en met de hand een plek kan kiezen waar de foto's heen gaan.

Het is aan te raden de eerste optie te gebruiken, aangezien deze alle foto's, zowel origineel en bewerkt, netjes bij elkaar houd.

Klik op "Sla op" en uw foto's worden opgeslagen, klaar voor gebruik.