Aangepaste besteltijden voor alle klanten instellen

Wanneer 1 of meerdere klanten beperkte leverdagen en/of levertijden hebben kan hiervoor een instelling gedaan worden. Je hebt hierbij de keuze uit:
  1. Uiterlijke besteltijd voor alle klanten wijzigen.
  2. Uiterlijke besteltijd voor 1 of enkele klanten wijzigen.

Ad 1 Uiterlijke besteltijd voor alle klanten wijzigen

Bij deze instelling kun je als leverancier, voor de klanten de uiterlijke besteltijd en/of de levertijd in dagen aanpassen. Je zult zien, wanneer je een gegeven wijzigt er direct een melding tevoorschijn komt, om te benadrukken welke instelling je aan het wijzigen bent. Dit is puur ter controle voor jezelf, zodat je zeker weet dat de instelling die je wijzigt ook de goede is.
In dit artikel zullen de volgende opties besproken worden:

Om bij de instellingen te komen moet je de volgende stappen volgen:
  • Log in op leveranciersonline
  • Klik op de 3 streepjes linksbovenin

• Klik op Instellingen
  • Je bent nu bij de instellingen voor uiterlijke besteltijd en de levertijd.

Uiterlijke besteltijd instellen

Als je wilt dat de klanten voor een bepaalde tijd bestellen om nog die dag te leveren kan dit worden ingesteld. Wanneer het later is dan de ingestelde tijd is het niet mogelijk om de datum die dag te kiezen om te bestellen.

De volgende stappen moeten doorlopen worden:

• Kies naast de dag een uiterlijke besteltijd.

• Kies onder de dagen of de basistijd de product tijd overschrijft of andersom. Dit geeft aan of deze instellingen leidend zijn of de instellingen op productniveau.

Om een voorbeeld te geven; Artikel 100 heeft op artikelniveau ingesteld staan dat deze voor 12:00 uur besteld moet worden om deze de volgende dag te leveren. De ingestelde basistijd is om 14:00. Wanneer de optie 'basis tijd overschrijft product tijd' aan staat dan is het product te bestellen tot 14:00. Maar staat de optie 'product tijd overschrijft basis tijd' aan dan is het product maar te bestellen tot 12:00. Voor meer informatie over leverinstellingen op productniveau klik hier

• Kies opslaan

Levertijd in dagen instellen

Wanneer er bepaalde afleverdagen zijn kan dit ingesteld worden bij de instellingen. Hierbij kan aangegeven worden voor wanneer er besteld moet worden om op de gekozen dag geleverd te worden. Daarbij geld de daarvoor ingevulde uiterlijke besteltijd ook.

Om een voorbeeld te geven voor wanneer er besteld moet worden staat er achter de dag ook een rekenvoorbeeld:

Hier wordt uitgelegd dat als er bij dinsdag 3 dagen ingesteld staat, er op zaterdag voor de ingestelde tijd (24:00) de bestelling binnen moet zijn, om uitgeleverd te worden op dinsdag.
Wanneer er 1 dag ingesteld zou staan bij levertijd in dagen zou de bestelling voor 24:00 op maandag ingediend moeten zijn om op dinsdag geleverd te worden.

Let op : Het is dus de bedoeling om terug te rekenen vanaf de dag waarbij de levertijd ingesteld wordt.

Om de levertijd in te stellen moeten de volgende stappen doorlopen worden:

• Kies rechts van de uiterlijke besteltijd een aantal dagen, hou hierbij rekening achteruit te tellen zoals hierboven is uitgelegd.

• Rechts van het veld zal nu een melding weergegeven worden met een rekenvoorbeeld, controleer of dit klopt met de verwachting.
  • Klik op opslaan

Leverdagen uitschakelen

Wanneer je leverdagen uit wil schakelen zoals bijvoorbeeld in het geval van feestdagen, kun je de leverdag op niet bestelbaar zetten.

Dit kun je doen door achter de dag op niet bestelbaar te kiezen uit het dropdownmenu.

let op: Je kunt maximaal 6 dagen van tevoren de niet bestelbare dag instellen, het geld namelijk voor de eerstvolgende van die dag.

Ad 2 Uiterlijke besteltijd voor 1 klant wijzigen

Bij deze instelling kun je per klant aangeven wat de uiterlijke besteltijd voor deze klant dient te zijn. Ga hier voor naar de tab klanten en kies naast de klant voor instellingen

Daarna klik je op "Leveranciers opties" en wordt onderstaand scherm getoond.

Bij het bovenste deel kun je de leverdagen selectie box per dag in zijn geheel deactiveren, dit kunt u bijvoorbeeld voor Zondag doen als deze klant niet voor zondag mag bestellen.

Bij het onderste deel (onder opmerking naar klant ) kunt u de leverdagen en tijden specifiek instellen.