Verwerken toeleverancier bestellingen

Overzichten

In het toeleveranciers overzicht kunt u alle bestellingen terugvinden die zijn aangemaakt voor de toeleverancier. Daarnaast kunt u hier alle “Klant koppelingen” terug vinden. Klantkoppelingen zijn documenten waarin staat aangegeven wat uw klant nummer is en het klant nummer van de toeleverancier is. Dit is nodig voor de toeleverancier om de bestellingen te kunnen importeren.

Het toeleverancier overzicht kan gevonden worden (Afhankelijk van uw inrichting en rol) onder:
  • Het portal zelf onder het kopje “Toeleveranciers bestellingen/Groothandel bestellingen”.
  • Het portal achter de button “Ga naar”.

Vanuit het toeleveranciers overzicht kunt u “Groothandel  Nieuw – import”  of  “Groothandel Nieuw – Print” aanklikken.

• In het overzicht “Groothandel Nieuw – Print” worden alle bestellingen getoond waarvan het klant nummer niet bekend is, deze dienen dus nog gekoppeld te worden.
  • In het overzicht “Groothandel Nieuw – Import” worden alle bestellingen getoond die correct verwerkt zijn en geïmporteerd kunnen worden.
  • In de overzichten “In behandeling” en “Afgehandeld” worden de verschillende statussen van de bestellingen weergegeven.

Let op! Indien de bestellingen automatisch naar uw systeem worden doorgezet, dan kunt u deze bestellingen alleenterugvinden bij “Groothandel Afgehandeld”.

Handelingen uit te voeren bij een “Let op! ” order

Indien er een uitroepteken (  ) achter de order staat, betekend dit dat er of nog geen klantnummer bestaat voor deze klant (ad1), of dat de order een onbekend product bevat (ad2).

Indien het klant nummer onbekend is dan ziet u de button “Koppel deze klant” staan. Klik op deze button en ga door naar ad1.

Koppelen van (Nieuwe) klanten

Indien de klant nog niet gekoppeld is (En daarom nog onbekend is) wordt hiervan een melding gegeven in de order. De klant dient gekoppeld te worden bij inONE. Let op! Dit hoeft slecht één maal gedaan te worden voor iedere nieuwe klant.

Dit kan als volgt gedaan worden:

• Vanuit de bestelling klikt u op “Koppel deze klant”.
  • Vanuit het overzicht “Klant koppelingen” klikt u op “Nieuwe klant koppeling”.

Vul Klant naam en Klant nr van u en van de toeleverancier in.

Tip! U kunt nadat u het klant nummer heeft aangemaakt bij inONE de orders van deze klant nog van het print overzicht naar het import overzicht verplaatsen (Zodat u deze ook orders ook kunt importeren)  Dit doet u door de order weer te openen en op de button “Update klant nr” te klikken. Het nieuwe klant nummer wordt dan in de order geplaatst en de order zal verdwenen zijn uit het print overzicht (En zal terug te vinden zijn in het import overzicht).

Onbekende Producten

Indien er onbekende producten in een order zijn, wordt dit doorgeven in het opmerkingen veld.

Het product nummer, aantal, en portie worden daarbij weergegeven. Maak eventueel het onbekende product aan in en geef het correcte product nr door aan de toeleverancier.

Verkeerde besteleenheden of producten

Indien er verkeerde producten en of eenheden besteld worden dan kan dit middels de “Email opmerking naar”gecommuniceerd worden. Er wordt dan een standaard email gemaakt met daarin het Klant nummer, Klantnaam en Order nummer al opgenomen.