Export definitie - Facturen

Facturen (invoice.xml)
Heeft u de mogelijkheid uw klantfacturen aan te bieden aan inONE?
Dan ontvangen wij deze graag in onderstaand XML formaat:

Hieronder een uitgetypt voorbeeld van de factuurheader. De waardes uit de factuurheader zijn allen verplichte waardes, behalve waar anders staat aangegeven.

Orderreferentie / inONE ordernummerr:

Omdat inONE graag wil kunnen zien welke factuur regels bij welke ingediende order behoren vragen wij u het inONE ordernummer <inoneOrdernummer> op regel niveau terug te melden.

<factuurheader>
<factuurnummer>1597532012</factuurnummer>
<factuurdatum>29-02-2012</factuurdatum>
<besteldatum>24-02-2012</besteldatum>
<leverdatum>25-02-2012</leverdatum>
<kortingspercentage>2.0</kortingspercentage>
<ordernummer>457895</ordernummer>
<ordernr_inone>BBXUW-78<ordernr_inone>
<omschrijving></omschrijving>
<totaalbruto>88.62</totaalbruto>
<totaalbtw>4.25</totaalbtw>
<totaalkorting>1.13</totaalkorting>
<kortingInProductregels>1</kortingInProductregels>
<totaalnetto>92.87</totaalnetto>
<relatie>
<debiteurnummer>123456</debiteurnummer>
<klantnaam>restaurant inONE</klantnaam>
</relatie>
<factuuradres>
<adres>Kerkstraat 1</adres>
<postcode>1234AB</postcode>
<woonplaats>Leiden</woonplaats>
<land>Nederland</land>
</factuuradres>
<btwbedragen>
<btwbedrag1>
<code1>0</code1>
<percentage1>0.0</percentage1>
<totaalbtw1>0.00</totaalbtw1>
</btwbedrag1>
<btwbedrag2>
<code2>6</code2>
<percentage2>6.0</percentage2>
<totaalbtw2>4.25</totaalbtw2>
</btwbedrag2>
<btwbedrag3>
<code3>19</code3>
<percentage3>19.0</percentage3>
<totaalbtw3>0.00</totaalbtw3>
</btwbedrag3>
</btwbedragen>
</factuurheader>
Hieronder een uitgetypt voorbeeld van de factuurregel. De waardes uit de factuurregels zijn allen verplichte waardes, behalve waar anders staat aangegeven.
<factuurregels>
<factuurregel>
<regelnummer>1</regelnummer>
<ordernummer>457895</ordernummer>
<inoneOrdernummer>BBXUW-78<inoneOrdernummer>
<artikel>
<code>22</code>
<naam>Kipfilet</naam>
</artikel>
<samenstelling>
<geleverdaantal>16</geleverdaantal>
<portie>0.18</portie> // Indien totaalportie, dan is het geleverdaantal 1.
OF de twee bovenstaande regels, of de twee onderstaande.
<geleverdaantal>1</geleverdaantal>
<portie>2.88</portie> // Indien totaalportie, dan is het geleverdaantal 1.
<verkoopeenheid>KG</verkoopeenheid> // Indien de portie is ingevuld, dan is de verkoopeenheid altijd KG.             </samenstelling>
<prijsperverkoopeenheid>7.90</prijsperverkoopeenheid> // Bruto prijs per stuk of per KG             <totaalbruto>22.75</totaalbruto> // Geleverdaantal * prijsperverkoopeenheid (bruto regelprijs)
<btw>
<percentage>6.0</percentage>
<totaalbtw>1.37</totaalbtw>
</btw>
<totaalnetto>24.12</totaalnetto>
</factuurregel>

Factuur summary

Graag zouden wij een factuur summary ontvangen met daarin de volgende waarden:
1 Factuur nr
2 Factuurdatum
3 Klant naam
4 Klant nr
5 Totaal bedrag ex BTW
Op het moment dat de factuurexport gelopen heeft, dient er een extra bestand gegenereerd te worden. Een voorbeeld van de bestandsnaam zou kunnen zijn 'InvoiceSummary_<EersteFactuurNR>_<LaatsteFactuurNR>.xml'. Hierna kan dit bestand ook bij ons geplaatst worden op de FTP, samen met het Invoice bestand.
Met dit bestand kunnen wij een betere controle uitvoeren of wij alles hebben ontvangen.
Hieronder ziet u een voorbeeld van de opbouw van het bestand:
<factuuroverzicht>
<factuur>
<factuurnummer>123456</factuurnummer>
<factuurdatum>23-10-2012</factuurdatum>
<klantnaam>inONE</klantnaam>
<debiteurnummer>5487</debiteurnummer>
<totaalbruto>45,61</totaalbruto>
</factuur>
</factuuroverzicht>