Productopties instellen

Een product wordt besteld met een bepaalde Verpakking, Eenheid, Portie, etc.
Dat noemen we productopties.

inONE Order Web biedt je als klant/besteller de mogelijkheid om zelf een aantal productopties in te stellen. In dit artikel laten we zien hoe dit moet.

In de web-versie van inONE Order kun je via [Wijzig bestellijsten] de productopties bekijken en, in sommige gevallen, naar eigen wens aanpassen.

Klik in het Dashboard onder [Leveranciers] op het potlood-icoontje (Wijzig uw bestellijsten) achter de naam van de betreffende leverancier om naar het scherm [Wijzig bestellijsten] te gaan en kies daar de gewenste bestellijst. Daar zie je dan de producten die in de bestellijst staan met hun productopties, bijvoorbeeld:

Bij de productopties bestaan de volgende mogelijkheden:

Niet aanpasbaar:

In dat geval kan een product niet aangepast worden. Er staan dan vaste waarden in de productinformatie zoals het productnummer, naam, eenheid/portie, en prijs. Bijvoorbeeld:

Verpakking optie(s):

In dat geval is er een uitklapbaar scherm waarbij je verschillende (variërend van één tot en met drie) opties) kunt selecteren. Dit zijn bijvoorbeeld verpakkingswijze (zoals bijvoorbeeld vacuüm verpakt), bereidingswijze (zoals bijvoorbeeld in blokjes of reepjes gesneden) of bewerkingswijze.

De ingestelde verpakking, bereiding, bewerking zal worden getoond tijdens het opmaken van de bestelling. Naast deze opmerking kan de leverancier er (via een advieslijst) voor kiezen om extra klantspecifieke opmerkingen in het assortiment te plaatsen. Ook deze opmerkingen worden getoond tijdens het bestellen.

Kg of Stuk:

De optie om per kilogram of per stuk te bestellen. Als je kilogram selecteert kun je bijvoorbeeld één stuk van drie kilogram bestellen. Selecteer je stuk dan kun je drie stukken van de aangegeven waarde bestellen (dit kan in zowel kilogrammen als gram zijn).

Kg of Gr/Portie:

De optie om per kilogram of per portie (van een bepaald aantal gram) te bestellen. Als je kilogram selecteert dan kun je bijvoorbeeld één stuk van drie kilogram bestellen, selecteer je gram per portie dan kun je zelf een hoeveelheid gram invoeren en per portie van die hoeveelheid gram bestellen (Bijvoorbeeld drie porties van 150 gram).

Gram:

De optie om zelf de hoeveelheid gram in te voeren. Als je hier een hoeveelheid invoert dan kun je bijvoorbeeld drie porties van 100 gram bestellen.

Let op, als je deze opties wenst te gebruiken, dan moet het product wel toegevoegd worden aan je bestellijst.