Handmatig bestanden op de FTP van inONE plaatsen

De makkelijkste manier om uw export-bestanden handmatig online te zetten is met behulp van FTP (File Transfer Protocol). Op deze pagina vindt u een korte handleiding hoe u met behulp van een FTP-client bestanden kunt uploaden naar de FTP-server van inONE

Indien u dit nog niet gedaan heeft, moet u eerst een FTP-client downloaden en installeren. Wij raden FileZilla aan. U kunt FileZilla hier downloaden: http://filezilla-project.org/download.php. Zodra uw download klaar is kunt u de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Open FileZilla. U kunt gelijk beginnen met het invullen van de inloggegevens van uw FTP-account.
Vul bij host het adres van de inONE FTP-server in: ftp.inone.nl Bij gebruikersnaam en wachtwoord vult u uw FTP-inloggegevens in.

Bij Poort hoeft u niets in te vullen. Klik nu op Snelverbinden

Wanneer u succesvol bent ingelogd, krijgt u in het boxje getiteld Externe site: een lijst met mappen te zien die inONE voor u heeft ingericht.

Klik nu in het boxje getiteld Lokale site: door naar de map op uw eigen computer waar uw export-bestanden staan. In ons voorbeeld dubbelklikken we naar C:\Temp. Als u zich eenmaal in de juiste map bevindt, selecteert u het bestand dat u wilt uploaden. Wilt u meerdere bestanden selecteren houd dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u de bestanden aanklikt. Vervolgens kunt u eenvoudig de geselecteerde bestanden naar de FTP-server kopiëren door ze naar rechts te verslepen, in het boxje direct onder Externe Site.