Bestanden op de FTP-server van inONE plaatsen

De makkelijkste manier om bestanden online te zetten is met behulp van FTP (File Transfer Protocol).

In dit artikel wordt beschreven hoe je, met behulp van een FTP-client, bestanden kunt uploaden naar de FTP-server van inONE.

Als je dat nog niet gedaan hebt, moet je eerst eenmalig een FTP-client downloaden en installeren. Wij raden FileZilla aan, gratis te downloaden op http://filezilla-project.org/download.php.
Zodra je download klaar is kun je de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Open FileZilla. Je kunt gelijk beginnen met het invullen van de inloggegevens van je FTP-account:
- bij [Host] vul je het adres van de inONE FTP-server in: ftp.inone.nl
- bij [Gebruikersnaam] en [Wachtwoord] vul je je FTP-inloggegevens in
- bij [Poort]
 hoef je niets in te vullen

Klik nu op [Snelverbinden]

De ingevulde inloggegevens blijven bewaard voor een volgende keer.
Wanneer je een volgende keer op het pijltje naast [Snelverbinden] klikt zie je daar de bewaarde gebruikersnaam en als je daarop klikt wordt je ingelogd op de FTP-server.

Wanneer je succesvol bent ingelogd, zie je onder [Externe site] een lijst met mappen die inONE voor je heeft ingericht.

Klik nu onder [Lokale site] door naar de map op je eigen computer waar de bestanden staan die je wilt uploaden. (In ons voorbeeld is dat [C:\Temp].)
Als je eenmaal de juiste map hebt geselecteerd, selecteer je daarna de bestanden die je wilt uploaden. Wil je meerdere bestanden selecteren, houd dan de <Ctrl>-toets ingedrukt terwijl je de bestanden aanklikt.

Vervolgens kun je eenvoudig de geselecteerde bestanden naar de FTP-server kopiëren door ze naar rechts te slepen onder [Externe Site].
Productbestanden moeten in de map [Corrections]\[Products] geplaatst worden.